10 Haziran 2020 Çarşamba

Mikrodalga Kurutma Sistemleri

Mikrodalga kurutma sistemleri yüksek frekansı olan yoğun elektromanyetik alanın susuz ürünü üzerindeki etkisine dayanmaktadır.
Moleküllerin hareketleri bu termal enerji önceden belirlenmiş bir alanda daha fazla su, daha büyük moleküller bu hareketin içinde bulunurlar bu sayede ısı enerjisi artar.
Böylece, ısıtma tüm ürün hacminde meydana gelir, daha nemli alanlar daha fazla enerji alınmaktadır. Bu nem sayesinde, ürünün kurutulması, ve aynı zamanda nem ekran ürün hizalama. Hammadde neminde meydana gelen bir azalma ile, ısıl iletkenliğin mekanizması burada önemli bir rol almadığı için, ürünün kurutma işlemi'nin süresi uzamaktadır.

Balıkların, etlerin, mantarların, tahılların, sebzelerin ve meyvenin mikrodalgada kurutulması, küçük zamanlarla karakterize edilmektedir ve yiyeceklere uygulandığı zaman nispeten düşük sıcaklık işlemi, çok yüksek Kalıcı besleyici ve vitaminlere neden olur.
Meyve ve sebzelerin kurutulması, balık, et, mantar, hububat, mikrodalga radyasyonu yüksek hız ve yüksek verimlilik ile bağlantılıdır. Kurutulmuş meyveler ve sebzelerin kurutulmasına yönelik kullanılan ekipmanların kurutulması için mikrodalga fırın, çoğu kurutma ekipmanında halihazırda kullanılan yerini almak için mikrodalga enerjisinin kullanılmasıyla ürünün kurutulma görevi, ısı transferini, ürünün kurutulmasının teknolojik şemasını büyük ölçüde kolaylaştırabilir. Soğutma sıvısının hazırlanması ile ilgili tüm süreç ve cihazların yanı sıra zararlı emisyonlar bunlara dahil değildir.

Mikrodalga Kurutma Sistemleri Nerelerde Kullanılır

Günümüzde gıda malzemeleri, aşağıdaki gıda üretiminde kullanılan mikrodalga ekipmanlarında mikrodalga teknolojisi kullanılanılmaktadır.
• Birinci ve ikinci tabaklar, soslar ve baharatlar için gıda konsantresi imalatı.
• Fast food üretimi.
• Bebek maması üretimi.
• Diyet yemekleri üretimi.
• Sporcular için yiyecek.
• Fırın.
• Süt üretimi.
• Et ve sosis üretimi.
• Şekerleme üretim dolgular, reçeller, korur.
• Alkollü ve alkolsüz içecekler.
• Konserve ve konserve balık üretimi.
• Çocuk ve eğitim kurumlarında sağlık-bakım, eğlence, yemek, beslenme.
Mikrodalga kurutma yöntemi ile üretilmiş olan kurutulmuş doğal bileşenlerin kullanımı, gıda üreticilerine izin vermektedrler.
Ürünün doğal tadı, rengi ve aroması olun. Ürünü sezon dışı ve taze sebze yokken uygulayabilirsiniz. Yüksek kaliteli ürünlerin üretimini sağlamak için mikrobiyolojik olarak temizlemektedir.
Bu sayede ürünün depolama ve nakliye masraflarını azaltabilirsiniz .
Çiğ sebzelerin işlenmesiyle ilgili pişirme süresini, enerji ve işçilik maliyetlerini önemli ölçüde azalmaktadır, yiyecekleri yemek pişirirken verimliliği 48 kat daha artırıyor.
Ek kimyasal arıtma yöntemleri olmadan 1 yıllık raf ömrünü uzatın.
Üretim maliyetlerini düşürün.

Mikrodalga Teknolojisi

Mikrodalga ekipmanların yardımı sayesinde gerçekten birçok sanayi  kurutulmuş balık, et, tahıl, meyve ve sebze, ahşap, tuğla ve polar, ham pamuk, şifalı otlar, hayvan beslemesinin kalitesini arttırılmış, bitkilerden bileşikler çıkarmak için gerçek sorunları çözebilir malzeme, alternatif toksik kimyasallar üretilmişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder