25 Haziran 2020 Perşembe

Kahve Çekirdeği Nasıl Kavrulur

Severek içtiğimiz kahve kullanıma hazır hale gelene kadar bir çok aşamadan geçmektedir. Roaster And Roaster bilgi ışınğinda kahve çekirdeği nasıl kavrulur,kahve kavurma makineleri nezaman kullanılır ve kahve öğütme makineleri nasıl kullanılır araştırmasını yapıcaz:Tüm bu soruların cevaplarını makalemizde  anlatmaya çalışacağız. kahve çekirdekleri'nin nasıl içime hazır hale getirildiğini yazımızın devamında bulabilirsiniz.


Kahve henüz olgunlaşmadan toplanan, sarı, yeşil, kırmızı renkte meyvenin çekirdeklerinden elde edilmektedir. Toplanan kahve çekirdekleri'nin kabukları soyularak yıkanıyor. Daha sonra ise kurumaya bırakılarak ham kahve elde edilmektedir. Kahvenin kullanıma hazır hale gelmesi, rengini ve lezzetini kazanması için kahve kavurma makinesi ile kavrulması gerekmektedir.

Kahve çekirdeği yeşil olduğunda tadı ve aroması çok zayıftır. Çekirdeklerin kavrulması kahvede ısıyla birlikte kimyasal bir reaksiyona neden olmaktadır. Kahve çekirdekleri su kaybediyor, içeriğindeki şekerlerde karamelize olmaktadır. Asiditesi değiştiği için tadı ve aroması zanginleşir ve keyifli bir içim sunar.

Kahve Çekirdekleri Nasıl Kavrulur Ve Hangi Ekipmanlar Kullanılır?


Kahve çekirdeklerini kahve kavurma makinesi dışında evde pratik ekipmanlarla da kavurma yolunu seçebilirsiniz. Yeşil kahve çekirdeklerini kavurmak için kullanacağınız ekipmanlar arasında; teflon, döküm tarzı tavalar, mısır patlatma makinesi, hazır seramik kahve kavurucusu, merdaneli kahve kavurucusu ve kahve kavurma makinesi bulunmaktadır. Bunlardan birini seçerek kendi kahve çekirdeklerinizi kavurabilirsiniz.

Kahve kavurma makineleri ve kahve kavurma hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz roasterandroaster.com adresini ziyaret ederek  iletişime geçebilirsini

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder